12 Şubat 2008 Salı

"ortakantin.com" kantin muhabbeti sadece okulda kalmasın....

Web2.0 uygulamarından biri olan ortakantin.com 2005 yılında facebook.com dan esinlenilerek kurulmuş dinamik sosyal bir ağdır. İlk önce üniversitelileri bir çatı altında toplamak amaçlansa da genişleyen kitlesiyle herkese açık bir paylaşım alanına dönüşmüştür.
Üyelerin kendilerine özel sayfalarında bilgilerin bulunduğu, fotoğraflarını paylaştığı sitede ayrıca çok aktif olarak forum kullanımı ve gruplar vardır.
Daha çok kısa bir süre önce kurulmuş olan Expode Mobil ve İnternet Teknolojileri şirketine bağlı olan ortakantin.com un diğer kardeş siteleri ise www.istiyor.us www.barbuni.com
www.siyahkahve.com 'dur. Şirketin gelir kaynağı reklamlar olmakla beraber bu konuda Logaritma Medyayla çalışmaya başlamışlardır. Kuruluş sürecinde 2 kişi olarak başladıkları bu işe şu anda 4 kişi olarak devam etmekte, yazılım konusunda daha çok Vadi Efe'nin pazarlama konusunda ise Volkan Biçer'in çalışmaları mevcuttur. Hukuki olaylarla ise avukat İsmail Biçer ilgilenmektedir.
Hızla büyümekte olan sitenin en iyi kararı sadece üniversitelilere değil herkese açık bir hale getirmiş olmalarıdır. Ayrıca facebook aplication ı yaratarak kendilerini facebook'da da tanıtmaktadırlar. Biraz daha reklama ihtiyacı olan sitenin ileride çok daha güzel bir konuma geleceğini düşünmekteyim.

Kaynaklar: www.ortakantin.com
http://www.webrazzi.com/tag/ortakantin.com

Hiç yorum yok: